Menu

Pecal Pauh Terengganu

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRQw-VKNCDbfvViddfss1VcyJEsKFxJKUvjYBeT6qqyJvRlP7Mc5tuk8EK1YchPnjm2F__-3WWOvlYuWY99cvmUJjILvpH2hhc8INEXeU77i3zIqmazD3v4CJGdzkkJ_LjUIMivcgoyJJm/s1600/pecal.jpg

Bahan-bahan:

2 ekor ikan rebus - dibuang tulang dan ditumbuk
15 biji lada hitam
3 biji bawang kecil
1/2 inci halia
1 ulas bawang putih
4 biji pauh muda
1/2 cawan santan
garam dan gula secukup rasa

Cara-caranya :

-tumbuk halus lada hitam, bawang putih, bawang merah, halia dan ikan
-masukkan bahan yang ditumbuk ke dalam santan dan kacau sebati
-cincang panjang pauh muda dan masukkan ke dalam bahan yang telah sebati tadi
-masukkan garam dan gula secukupnya
-sedia untuk dihidang



No comments:

Post a Comment

Flickr

Labels